VUOKRATTAVAT NÄYTTELYT

AUGUST & ALMA PAIMENLAPSINÄYTTELY:

Kaksikielinen, toiminnallinen näyttely, joka johdattaa matkalle paimentamaan lampaita paimenlasten mukana pitkin metsiä ja saloja. Matkan aikana selviää, millaisena metsä uskomuksineen ja tarinoineen näyttäytyi 1800-luvun paimenlasten silmin. Millainen oli lapsen rooli omavaraistalouden ajan maatalossa, kun ihmiset elivät tiiviisti luonnon rytmissä?

Näyttely sisältää tehtäviä, pehmoeläimiä ja esineitä tutkisteltaviksi. Näyttelyn on kuvittanut kuvataiteilija Pive Toivonen ja se perustuu osin museon arkistotietoihin.

Näyttely vuokrattavissa: Kiertonäyttely on saatavilla ympäri vuoden.

Kohderyhmä: Näyttely sopii lapsille 4-vuotiaasta ylöspäin.

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: M

Näyttelyn videoesittely Youtubessa

LUE LISÄÄ

Näyttelystä sanottua:

”Näyttely oli visuaalisesti upeasti toteutettu. Opastus oli alakouluikäisille sopiva ja toi minullekin opettajana uutta tietoa. Vierailu tuki opsia, sillä kulttuuriperimään ja paikalliseen historiaan tutustuminen on tärkeää.”

”Näyttely ja opastus olivat pedagogisesti erittäin onnistuneita. Näyttely oli koottu taidokkaasti viimeistäkin yksityiskohtaa myöten… Lapsen osallisuus oli huomioitu, lapsi sai käyttää useita aisteja tutustuessaan näyttelyyn, taiteellisesti upea elämys, monipuoliset tekniikat, harmoninen värimaailma, kaikenikäisille lapsille oli uutta opittavaa…”


1950-LUVUN LEIKKIPAKETIT:

PUOTILEIKKI
Kivijalkalkapuodissa voi markalla ostaa ja myydä herkkuja. Sis. puodin, tuotteet ja asusteet myyjälle sekä asiakkaille.

SAIRAALALEIKKI
Tässä sairaalassa vauva syntyy ja saa hyvää hoivaa. Pieni hoitaja keksii avun vaivaan kuin vaivaan. Sis. huonekalut, sisustuksen, nuket ja vaatteet.

NUKKETEATTERILEIKKI
Tässä nukketeatterissa voi esittää klassista nukketeatteria tai tehdä ihan ikioman näytelmän. Sis. kulissin (k. 140cm) ja käsinuket 50-60 luvulta.

Kaikkiin paketteihin kuuluu myös aikakaudesta kertova infoteksti sekä leikkivinkkejä.

”Kivijalkakaupassa asioimiseen tarvitaan tärkeitä vuorovaikutustaitoja. Päivää, saisinko, kiitos ja näkemiin ovat avainsanoja, joilla tilanne sujuu jouhevasti ja joita käyttämällä kaikille osapuolille jää hyvä mieli. Samalla opitaan laskutoimituksia…”

Yhden leikkipaketin vuokra on 150 euroa/kk + alv. Ei sisällä kuljetus- ja vakuutuskustannuksia.

LUE LISÄÄ


Varaukset:
meri.ylimannila(a)sagalund.fi
02 421 738