KOULUILLE

Museo kouluille

Sagalund toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset koululaiset! Kulttuuriperinnön välittäminen lapsille on ollut jo museon perustajan kansakoulun opettaja Nils Oskar Janssonin johtoajatuksia ja tänä päivänäkin etsimme jatkuvasti uusia keinoja innostaa lapsia oppimaan entisajan tavoista ja taidoista.

Kemiönsaaren kouluilla museopolku on osa kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Alta löytyy tietoa tämänhetkisistä ohjelmapaketeistamme. Ohjelmia voi muokata toiveiden mukaan ja niistä voi koostaa eri kokonaisuuksia. Café Adèlesta voi myös tilata ryhmälle ruokailun.

Lisätietoja ja varaukset: 
Sagalund: 02 421738 
Jarmo Kujala: 050 590 4114

info(a)sagalund.fi 


OHJELMAPAKETIT KOULUILLE:

Vanhan ajan koulupäivä

Sagalundin suosituin ohjelma vanhan ajan koulupäivä on aikamatka, jonka aikana oppilaat saavat esimerkiksi harjoitella kaunokirjoitusta mustekynällä 1900-luvun alun tapaan. Aikamatka on draamaleikki, jossa siirrytään ajassa taaksepäin kaikki aistit avoinna. Osallistujat saavat aikamatkan ajanksi uudet ’roolit’ ja ajanmukaiset vaatteet.

Kesto: 1-2 tuntia
Hinta: 5 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelmasta

Leivontapäivä Fallassa

Tämä aikamatka kuljettaa osallistujat hetkeksi ajassa taaksepäin omavaraistalouden aikaan. Fallan maatalossa on leivontapäivä ja pääsemme itse leipomaan näkkileipään tuvan puu-uunissa. Aikamatka on draamaleikki, jossa siirrytään ajassa taaksepäin kaikki aistit avoinna. Osallistujat saavat aikamatkan ajanksi uudet ’roolit’ ja ajanmukaiset vaatteet.

Kesto: 2 tuntia
Hinta: 5 euroa/oppilas + 80 euroa ohjelmasta


Käsityöpajat

Käsityöpajoissa voi keskittyä käsillä tekemiseen ja oppia itse kokeillen jotakin entisajan työtavoista, ilman varsinaista aikamatkaa. Esimerkkejä perinnetöistä, joita voi kokeilla käsityöpajoissa: rautalankatyöt,  kehräys värttinällä, villan huovutus, marmorointi, tinanappien valaminen…

Kesto ja hinta ohjelmasta riippuen.


MUUT MATERIAALIT KOULUILLE:

Kapsäkit

Tarjoamme kouluille lainattavaksi arkistopedagogisia matkalaukkuja, joita voi käyttää itsenäisesti tai esim. jälkityöskentelyyn museovierailun jälkeen. Laukut sisältävät historiallista materiaalia ja tehtäviä mm. aiheista ”elämä maatilalla”, ”merenkulku”, ”rikos ja rangaistus”, ”koulu ennen vanhaan”, ja ”ruukkiyhteisöt”. Kapsäkin voi tilata kouluun kahden viikon ajaksi. 

Kemiönsaaren interaktiivinen historia

Kemiönsaaren paikkakunnilla ja saaristolla on rikas yhteinen historia. Kulttuuriperintöpedagogisena hankkeena toteutetulla interaktiivisella sivustolla voit tutustua paikkoihin, henkilöihin ja tapahtumiin saaren historian eri aikakausilta. Sivusto soveltuu esimerkiksi valmistelevaksi materiaaliksi ennen museovierailua.

Taistelut Kemiönsaaren luona

Kemiönsaaren vesillä käytiin 2.8.1808 tärkeä taistelu Ruotsin ja Venäjän välillä. Sagalundin museon tuottama animaatio.
Ohjaaja : Olli Laamanen
Musiikki ja äänet : Yrjö Saarinen
Kertoja : Wilhelm Grotenfelt

Tutustu myös muihin Sagalundin digimateriaaleihin.