KOULUILLE

Museo kouluille

Sagalund toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset koululaiset! Kulttuuriperinnön välittäminen lapsille on ollut jo museon perustajan kansakoulun opettaja Nils Oskar Janssonin johtoajatuksia ja tänä päivänäkin etsimme jatkuvasti uusia keinoja innostaa lapsia oppimaan entisajan tavoista ja taidoista.

Kemiönsaaren kouluilla museopolku on osa kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Alta löytyy tietoa tämänhetkisistä ohjelmapaketeistamme. Huomaa uudet edullisemmat hinnat! Ohjelmia voi muokata toiveiden mukaan ja niistä voi koostaa eri kokonaisuuksia. Café Adèlesta voi myös tilata ryhmälle ruokailun.

Lisätietoja ja varaukset: 
Sagalund: 02 421738 
Jarmo Kujala: 050 590 4114

info(a)sagalund.fi 


OHJELMAPAKETIT KOULUILLE:

Vanhanajan koulupäivä

Sagalundin suosituin ohjelma vanhanajan koulupäivä on aikamatka, jonka aikana oppilaat saavat esimerkiksi harjoitella kaunokirjoitusta mustekynällä 1900-luvun alun tapaan. Aikamatka on draamaleikki, jossa siirrytään ajassa taaksepäin kaikki aistit avoinna. Halutessaan osallistujat saavat aikamatkan ajaksi uudet ’roolit’ ja ajanmukaiset vaatteet.

Kesto: 1-2 tuntia
Hinta: 3 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelma

Max 30 oppilasta/ryhmä

Käsityöpaja

Käsityöpajoissa voi keskittyä käsillä tekemiseen ja oppia entisajan työtavoista itse kokeillen. Ryhmä voi esimerkiksi valita kokeilla rautalankatöitä, värttinällä kehräystä, marmorointia tai tinanappien valamista.

Kesto: 1-2 tuntia aktiviteetista riippuen
Hinta: 3 euroa/oppilas + 90 euroa ohjelma

Max 15 oppilasta/ryhmä

Opastus

Museomme oppaat ovat tottuneita lapsiyleisöiden opastajia. Opastus voidaan myös räätälöidä halutun teeman ympärille.

Kesto: 1-2 tuntia
Hinta: 3 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelma

Max 30 oppilasta/ryhmä


MUUT MATERIAALIT KOULUILLE:

Kiertävät näyttelyt

Sagalund on toteuttanut isompia ja pienempiä näyttelyitä, jotka on suunniteltu nimenomaan lapsille leikittäväksi ja oppimisympäristöiksi. Lista vuokrattavista näyttelyistä löytyy täältä.

Kapsäkit

Tarjoamme kouluille lainattavaksi arkistopedagogisia matkalaukkuja, joita voi käyttää itsenäisesti tai esim. jälkityöskentelyyn museovierailun jälkeen. Laukut sisältävät historiallista materiaalia ja tehtäviä mm. aiheista ”elämä maatilalla”, ”merenkulku”, ”rikos ja rangaistus”, ”koulu ennen vanhaan”, ja ”ruukkiyhteisöt”. Kapsäkin voi tilata kouluun kahden viikon ajaksi. 

Digitaaliset materiaalit

Taistelut Kemiönsaaren luona:

Kemiönsaaren vesillä käytiin 2.8.1808 tärkeä taistelu Ruotsin ja Venäjän välillä. Sagalundin museon tuottama animaatio.
Ohjaaja : Olli Laamanen
Musiikki ja äänet : Yrjö Saarinen
Kertoja : Wilhelm Grotenfelt

Tutustu myös muihin Sagalundin digimateriaaleihin.