KOULUILLE

Museo kouluille

Sagalund toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset koululaiset! Kulttuuriperinnön välittäminen lapsille on ollut jo museon perustajan kansakoulun opettaja Nils Oskar Janssonin johtoajatuksia ja tänä päivänäkin etsimme jatkuvasti uusia keinoja innostaa lapsia oppimaan entisajan tavoista ja taidoista.

Kemiönsaaren kouluilla museopolku on osa kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Myös muut koulut voivat tilata museopolun ohjelmia.

Alta löytyy tietoa tämänhetkisistä ohjelmapaketeistamme. Ohjelmia voi muokata toiveiden mukaan ja niistä voi koostaa eri kokonaisuuksia. Café Adèlesta voi myös tilata ryhmälle ruokailun.

Lisätietoja ja varaukset: 
Sagalund: 02 421738 
Jarmo Kujala: 050 590 4114

info(a)sagalund.fi 


OHJELMAPAKETIT KOULUILLE:

Vanhan ajan koulupäivä

Suosittu vanhan ajan koulupäivä on draamallinen aikamatka, jolla oppilaat saavat ensin kokea oppitunnin 1800-luvun koulunpenkillä ja harjoitella sitten kaunokirjoitusta mustekynällä 1900-luvun alun tapaan.

Kesto: 1-2 tuntia
Hinta: 5 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelmasta

Rukiista leiväksi

Kuljetaan museopihan rakennuksissa kokeillen rukiin pitkä matka leiväksi. Leivotaan ruisjauhoista lämpimäisiä Fallan elävän maatalon puu-uunin lämmössä 1900-luvun alun miljöössä. Viimeistele ruisleipä pistelöllä tai kauli näkkileipään kuviot. Tiedätkö jo, millä reikäleipään tehdään reikä?

Kesto: 2 tuntia
Hinta: 5 euroa/oppilas + 80 euroa ohjelmasta

Muut aikamatkat

Aikamatkalla historiaelämystä syvennetään entisestään niin, että jokainen osanottaja saa itselleen historiallisen roolin ja siihen kuuluvan vaatetuksen. Aikamatkoilla voi tavata useita eri roolihahmoja, jotka kertovat ajastaan. Aikamatkalla opitaan eläytymisen kautta.

Kesto ja hinta ohjelmasta riippuen.Muut työpajat eli elämysverstaat

Elämysverstaissa saa itse tekemällä oppia jotakin entisajan elämästä. Tarjoamme laajaa valikoimaa perinteisiä töitä kuten taontaa, kalligrafiaa, viljan puintia ja jauhamista, pyykin pesua, villan karstausta ja kehräystä.

Kesto ja hinta ohjelmasta riippuen


KOULUVIERAILUT:

Kaunokirjoitustyöpaja

Sagalundin museopedagogin voi tilata myös vierailulle omaan kouluun. Kalligrafiatyöpajassa harjoitellaan entisajan kaunokirjoitusta mustekynällä. Lisäksi voidaan ommella myös oma kynän pyyhin.


MUU MATERIAALI KOULUILLE:

Kapsäkit

Tarjoamme kouluille lainattavaksi arkistopedagogisia matkalaukkuja, joita voi käyttää itsenäisesti tai esim. jälkityöskentelyyn museovierailun jälkeen. Laukut sisältävät historiallista materiaalia ja tehtäviä mm. aiheista ”elämä maatilalla”, ”merenkulku”, ”rikos ja rangaistus”, ”koulu ennen vanhaan”, ja ”ruukkiyhteisöt”. Kapsäkin voi tilata kouluun kahden viikon ajaksi. 

Kemiönsaaren interaktiivinen historia

Kemiönsaaren paikkakunnilla ja saaristolla on rikas yhteinen historia. Kulttuuriperintöpedagogisena hankkeena toteutetulla interaktiivisella sivustolla voit tutustua paikkoihin, henkilöihin ja tapahtumiin saaren historian eri aikakausilta. Sivusto soveltuu esimerkiksi valmistelevaksi materiaaliksi ennen museovierailua.

Taistelut Kemiönsaaren luona

Kemiönsaaren vesillä käytiin 2.8.1808 tärkeä taistelu Ruotsin ja Venäjän välillä. Sagalundin museon tuottama animaatio.
Ohjaaja : Olli Laamanen
Musiikki ja äänet : Yrjö Saarinen
Kertoja : Wilhelm Grotenfelt

Tutustu myös muihin Sagalundin digimateriaaleihin.