LASTENKULTTUURI

Ekologista lastenkulttuuria Sagalundissa

Sagalund on museo ja lastenkulttuurikeskus, joka
toimii koko Kemiönsaaren ja sen lähikuntien alueella. Keskuksen toiminnan ydin on kulttuuriperintökasvatuksessa ja ympäristökasvatuksessa. Tarjoamme mielikuvituksellisia mahdollisuuksia tutustua vanhoihin tapoihin elää ekologisesti. Projektien ja yhteistyöhankkeiden myötä keskus tarjoaa lapsille ja nuorille myös laajan kirjon muutakin
laadukasta lastenkulttuuria.

Kuva: Jussi Virkkumaa

Sagalundin lastenkulttuurikeskus

Lastenkulttuurikeskus järjestää kertotoimintaa, näyttelyitä, tapahtumia, aikamatkoja ja työpajoja yhdessä paikallisten yhdistysten, yritysten, koulujen ja luovien tekijöiden kanssa. Erityinen pitkät perinteet Sagalundilla on koulukasvimaatoiminnassa. Yhdessä
Kemiönsaaren kulttuuripalvelun kanssa kehitämme kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaa ja tuemme lähikuntien kulttuurikasvatussuunitelmien kehittämistä. Tavoitteenamme on tarjota maksutonta ohjelmaa, jotta kaikki lapset saisivat mahdollisuuden tuottaa ja kokea kulttuuria. Toivotamme kaikki lapset ja perheet tervetulleiksi leikkimään leikkiympäristöihimme, joissa voi leikkiä esimerkiksi 1900-luvun alun kotia, sairaanhoitajaa tai vaikkapa maanviljelijää. Tervetuloa meille likaamaan sormesi!


Sagalundin Lastenkulttuurikeskus on Suomen Lastenkulttuurikeskusten Liiton jäsen. Liitto toimii yhteistyöfoorumina lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten ammattilaisille. Sen tehtävänä on vahvistaa lastenkulttuuritekijöiden osaamista sekä tunnettavuutta. Liitto koordinoi tapahtumia ja tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia verkostoitua.


Vihreä lippu

Sagalundille on ensimmäisenä museona ja ensimmäisenä lastenkulttuurikeskuksena Suomessa myönnetty Vihreä lippu toukokuussa 2020.

Sagalund valittiin myös Vuoden Vihreä Lippu -toimijaksi 2020.

Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijoiden kestävän kehityksen ohjelma. Lisäksi Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Ohjelman kriteerit täyttävä osallistuja saa ohjelman tunnuksena toimivan vihreän lipun käyttöoikeuden.

Sagalundkerho toimii projektissa ympäristöraatina. Lapset ovat valinneet ensimmäisen vuoden teemaksi jätteiden vähentämisen ja raadille nimeksi ”Sagalundin maailmanpelastajat”.


Taidekioski

Syyskuussa 2018 Sagalundin lastenkulttuurikeskus ja Kemiönsaaren kunta käynnistivät uuden yhteistyöprojektin Taidekioskin, joka tuo luovan tekemisen kunnan kouluihin ja päiväkoteihin. Projektin tukijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.


Lastenkulttuurikeskus instagramissa: