SAAVUTETTAVUUS

Liput ja museopuoti
Infotiski, lippukassa ja museopuoti löytyvät päärakennuksesta, jonka sisäänkäynti ei ole täysin esteetön. Päärakennuksen rappusiin liittyy ramppi, johon asennetaan lisäosa paikoilleen pyydettäessä. Soita: 02421 738. Liput voi ostaa myös verkkokaupasta.

Kielet
Palvelemme aina vähintään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki tapahtumamme ja toimintamme ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Pyörätuoli
Sagalundin päärakennuksen rappusten yhteydessä on ramppi, johon asennetaan lisäosa paikoilleen pyydettäessä. Ramppi on jyrkänpuoleinen, mutta henkilökuntamme auttaa ilomielin! Päärakennuksessa on kynnyksiä joihin on rakenteilla liuskat helpottamaan liikkumista.
Päärakennuksen vieressä sijaitsevan Annexe näyttelytilan sisäänkäynti on esteetön, vain matala kynnys ovensuussa.
Fallan elävän maatalon rappusten yhteydessä on pyörätuoleille tarkoitettu ramppi. Rakennuksessa on kynnyksiä joihin on rakenteilla liuskat helpottamaan liikkumista.
Museoalueen muut rakennukset ovat valitettavasti vaikeakulkuisia pyörätuolilla. Rakennustemme sisäänkäynneillä on portaita ja ovissa korkeat kynnykset.
Museoalueella voi kuitenkin liikkua pyörätuolilla. Etäisyys päärakenukselta alueen kaukaisimalle rakennukselle on noin 300m. Tietyt nurmikkoalueet saattavat olla märällä kelillä hyvin pehmeitä, mutta alueelta löytyy myös jonkinverran hiekkapolkuja.
Lue lisää saavutettavasta aistipuutarhasta alla.
Toivomme, että otatte meihin yhteyttä sunnitellessanne museovierailuanne jotta voimme yhdessä löytää kaikille sopivimmat ratkaisut mukavaa museopäivää varten. Pyrimme parantamaan fyysistä saavutettavuutta kaikkialla missä se on mahdollista.

Saavutettava aistipuutarha
Päärakennuksen takana sijaitsee kesällä 2020 avattu aistipuutarha, jossa on helppo liikkua myös pyörätuolilla. Tuoksuteltavat ja maisteltavat kasvit on istutettu korkeisiin istutuslaatikoihin, joten niitä on mukava tutkailla pyörätuolista käsin. Puutarhassa on myös istumapaikkoja.

Yleisö WC
Yleisölle tarkoitetut WC:t löytyvät päärakennuksen kellarikerroksesta sekä ensimmäisestä kerroksesta.

Liikuntarajoitteisten WC
Liikuntarajoitteisten WC löytyy päärakennuksen ensimmäisestä kerroksesta museopuodin ja kahvilan läheisyydestä. Päärakennuksen rappusiin liittyy ramppi, johon asennetaan lisäosa paikoilleen pyydettäessä. Ramppi on jyrkänpuoleinen, mutta henkilökuntamme auttaa ilomielin!

Lastenhoitohuone
Lastenhoitopöytä ja potta löytyvät päärakennuksen ensimmäisen kerroksen WC:stä. Museon kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja.

Opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Opastukset
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille.  Lue lisää

Lounaskahvila
Yrittäjän pyörittämä kahvila/ lounasravintola Café Adèle löytyy päärakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Päärakennuksen rappusiin liittyy ramppi, johon asennetaan lisäosa paikoilleen pyydettäessä.

Lastenrattaat
Museopuistossa on helppo liikkua omilla lastenvaunuilla- tai rattailla. Etäisyys päärakenukselta alueen kaukaisimalle rakennukselle on noin 300m. Tietyt nurmikkoalueet saattavat olla märällä kelillä hyvin pehmeitä, mutta alueelta löytyy myös jonkinverran hiekkapolkuja.
Päärakennuksen edestä löytyy myös muutama vetokärry, joita voi lainata museovierailun ajan. Palautathan lainaamasi kärryn vierailusi päätteeksi päärakennuksen eteen, kiitos!

Bussipysäkki
Lähin linja-autopysäkki on Turku-Taalintehdaslinjan ja Helsinki-Taalintehdaslinjan pysäkki museon tiehaarassa Vretassa. Pysäkin nimi: Vreta Sagalund. Kävelymatka pysäkiltä museon päärakennukselle on noin 300 metriä. Bussiaikataulut löytyvät Matkahuollon sivuilta.