SAAVUTETTAVUUS

Ulkomuseo, jonka tehtävä on säilyttää vanhoja rakennuksia, on haastava kohde fyysistä saavutettavuutta ajatellen. Toivomme, että otatte meihin yhteyttä sunnitellessanne museovierailuanne jotta voimme yhdessä löytää kaikille sopivimmat ratkaisut mukavaa museopäivää varten. Pyrimme parantamaan fyysistä saavutettavuutta kaikkialla missä se on mahdollista.

Kaikki Sagalundin rakennukset ovat valitettavasti vaikeakulkuisia pyörätuolilla. Rakennustemme sisäänkäynneillä on portaita ja ovissa korkeat kynnykset.

Infotiski löytyy lippukassan ja museopuodin yhteydestä päärakennuksessa, jonka sisäänkäynti ei ole esteetön. Pyydämme teitä ottamaan yhteyttä puhelimitse joko ennen vierailuanne tai paikan päällä, jotta tiedämme tulla ulkopuolelle palvelemaan. Meillä on päärakennuksen rappusiin myös irtoramppi, joka asennetaan paikoilleen pyydettäessä.

Liikuntarajoitteisten WC  löytyy päärakennuksen kellarikerroksesta, johon on oma sisäänkäynti ilman rappuja rakennuksen vasemmalla puolella. Toinen liikuntarajoitteisten WC löytyy ensimmäisestä kerroksesta museopuodin ja kahvilan läheisyydestä.

Kahvila ja lounasravintola löytyy päärakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Sisäänkäynti viiden korkean kivirappusen yli ja talossa monta kynnystä.

Museomyymälä löytyy päärakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Sisäänkäynti viiden korkean kivirappusen yli ja talossa monta kynnystä.

Lähin linja-autopysäkki on Turku-Taalintehdaslinjan ja Helsinki-Taalintehdaslinjan pysäkki museon tiehaarassa Vretassa. Kävelymatka museolle on noin 500 metriä.