TILLGÄNGLIGHET

Tillgänglighet är en utmaning för oss som bevarar svårtillgängligt kulturarv. Ta gärna kontakt då ni planerar ert museibesök så att vi tillsammans kan hitta lösningar för att alla ska få bästa möjliga upplevelse. Vi fortsätter arbetet med att göra museimiljön mer tillgänglig.

Alla Sagalunds byggnader är tyvärr svårtillgängliga med rullstol. Alla byggnader har trappor vid ingången och höga trösklar. 

Ingången till informationsdisken, museiboden och biljettkassan är försedd med en ramp, som har en tilläggsdel som installeras av personalen vid behov. Första våningen har trösklar som kommer att förses med tröskelrampar snarast möjligt, och personalen hjälper gärna till!

Det finns en invatoalett i första våningen i anslutning till museiboden och caféet.

Caféet finns i huvudbyggnadens första våning. Ingången är försedd med en ramp, som har en tilläggsdel som installeras av personalen vid behov. Första våningen har trösklar som kommer att förses med tröskelrampar snarast möjligt, och personalen hjälper gärna till!

Museishoppen finns i huvudbyggnadens första våning. Ingången är försedd med en ramp, som har en tilläggsdel som installeras av personalen vid behov. Första våningen har trösklar som kommer att förses med tröskelrampar snarast möjligt, och personalen hjälper gärna till!

Närmaste busshållplats för Åbo-Dalsbrukslinjen och Helsingfors-Dalsbruklinjen är vid museets vägskäl i Vreta. Gångavstånd till museet är ca. 500 meter.

Bakom huvudbyggnaden, Sagalundgården, finns en rullstol tillgänglig ’sinnenas trädgård’.