JOBBA MED OSS

Dragare av traditionsverkstäder på deltid

Sagalund är ett museum och barnkulturcenter beläget i Kimitoön. Stommen i vår verksamhet ligger i kulturarvs- och miljöfostran, men vi erbjuder även ett brett urval annan barnkultur.

Vi söker en projektanställd dragare av traditionsverkstäder på deltid.

Syftet är att ordna verksamhet kring temat ”lärdom för en hållbarare livsstil från livet förr”, i form av öppna tvåspråkiga verkstäder och läger på Sagalunds museum samt andra platser i Kimitoön. I verkstäderna möts en modern ”gör-det-själv-”anda med traditionell självhushållningskunskap på ett inspirerade sätt. Projektet genomförs med stöd från Undervisnings- och kulturministeriet.

Verkstadsdragaren planerar, förbereder och förverkligar verkstäder varje vecka, samt längre läger under skolornas semesterperioder. Syftet är att utveckla nya former av innovativt traditionsöverförande enligt barnens önskemål.

Vi söker en idérik verkstadsdragare som

  • har en utbildning som lämpar sig till publikverksamhet inom kultur- eller kulturarvsbranschen, eller hantverkspedagogik.
  • som har erfarenhet av att jobba med barn i låg- och högstadieåldern.
  • som har ett mångsidigt intresse av kulturhistoria och traditionskunnande.
  • som fritt kan kommunicera både på svenska och på finska.            

Verkstadsdragaren arbetar på 40% deltid. Arbetstiden varierar enligt behov och innehåller även kvälls- och veckoslutsarbete. Arbetsförhållandet varar 1.9.2021-30.6.2022. Arbetet utförs på Sagalunds museum i Kimito samt vid behov i Dalsbruks bruksmuseum eller andra platser i närregionen. På Sagalund för du jobba i en idyllisk miljö och en ivrig arbetsgemenskap. Kom med och utveckla vår verksamhet!

Skicka din ansökning med CV t.o.m. fredag 13.8. till kristiina.tiainen(a)sagalund.fi, eller per post: Kristiina Tiainen, Sagalunds museum, museivägen 7, 25700, Kimito. Brevet måste vara framme senast 13.8.2021.

Lönen bestäms enlight Konst- och kulturfackets rekommendationer. Den som väljs till uppdraget måste uppvisa ett brottsregisterutdrag i enlighet med brottsregisterlagen 6.2 §.

Förfrågningar: kristiina.tiainen(a)sagalund.fi, telefon 050 4867986 (2.-5.8 klo 9-11).