Tervetuloa!

Sagalund on elävä museo, puutarha ja lastenkulttuurikeskus – perustajansa Nils Oskar Janssonin sanojen mukaan ”palanen todeksi tullutta runoutta”.

Täältä löydät rakennuksia Kemiönsaaren historiasta: käräjätalon, torpan, maatilan, huvilan, kaksi vanhaa koulua sekä paljon innostavia leikkiympäristöjä lapsille. Tämä kaikki sijaitsee vehreässä puutarhassa, jonka yli 100-vuotias kasvikokoelma on merkittävä osa Sagalundin kulttuuriperintöä. 

Museoalue on avoinna kesäisin ja museon päärakennus on avoinna ympäri vuoden ja siellä sijaitsee tunnelmallinen lounaskahvila Café Adèle sekä maankuulu viehättävä museopuoti. Koko perheen tapahtumia järjestetään myös ympäri vuoden. Ryhmät voivat lisäksi varata opastettuja kierroksia, elämyksellisiä draamaopastuksia sekä työpajoja ympäri vuoden.


Meillä käy museokortti

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är M-logo-keltaisella-taustalla-1-1024x1024.jpg


Sagalund on Vihreä lippu -toimija

AUKIOLOAJAT

Kesäkaudella 2024 museoalue, Sagalundgården ja museopuoti avoinna:

14.5-20.6 & 13.8-1.9:
ti-su 11-16

25.6-11.8:
ti-su 11-17

(Helluntaina 19.5. ja juhannuksen ajan 21.-23.6. suljettu)

TULEVAT TAPAHTUMAT

Cafe Adèlen menu ja aukioloajat

LASTENKULTTUURIKESKUS

Sagalund on myös lastenkulttuurikeskus. Lastenkulttuuritoimintamme ydin on kulttuuriperintö- ja ympäristökasvatuksessa, mutta tarjoamme lapsille ja nuorille laajan kirjon muutakin laadukasta lastenkulttuuria.

Sagalund on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen sekä ympäristökasvatuksestaan palkittu Vihreä lippu -toimija. Sagalundille myönnettiin Lapsenpäivä-palkinto 2021.

Toivotamme lapsiperheet, koululaisryhmät ja kaikki lapset nauttimaan, oppimaan ja kokemaan lastenkulttuurikeskukseen vuoden ympäri!

YHTEYSTIEDOT

Sagalundin museo
Museotie 7
25700 Kemiö

Puh: +358-2-421 738

info (at) sagalund.fi