AUGUST & ALMA – PAIMENLAPSINÄYTTELY

Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus tuotti vuonna 2020 uuden erityisesti lapsiyleisöille suunnatun kiertonäyttelyn. Näyttely pohjautuu Sagalundin arkistoista löytyneisiin oikeisiin kertomuksiin, mutta olemme ottaneet myös taiteellisia vapauksia. Näyttelyn kuvituksesta vastaa kuvataiteilija Pive Toivonen.

Tämä näyttely johdattaa sinut paimentamaan lampaita paimenlasten Augustin ja Alman mukana pitkin metsiä ja saloja. Lähde seikkailuun ja ota selvää millaisena metsä uskomuksineen ja tarinoineen näyttäytyy 1800-luvun paimenlapsen silmin katsottuna? Millainen oli lapsen rooli omavaraistalouden ajan maatalossa kun ihmiset elivät tiiviisti luonnon rytmissä?

Näyttelyä voi vuokrata syyskuusta 2022 eteenpäin. Lue lisää

Näyttelystä sanottua:

”Näyttely oli visuaalisesti upeasti toteutettu. Opastus oli alakouluikäisille sopiva ja toi minullekin opettajana uutta tietoa. Vierailu tuki opsia, sillä kulttuuriperimään ja paikalliseen historiaan tutustuminen on tärkeää.”

”Näyttely ja opastus olivat pedagogisesti erittäin onnistuneita. Näyttely oli koottu taidokkaasti viimeistäkin yksityiskohtaa myöten… Lapsen osallisuus oli huomioitu, lapsi sai käyttää useita aisteja tutustuessaan näyttelyyn, taiteellisesti upea elämys, monipuoliset tekniikat, harmoninen värimaailma, kaikenikäisille lapsille oli uutta opittavaa…”