TAIDEKIOSKI

Sagalundin lastenkulttuurikeskuksen ja Kemiönsaaren kunnan yhteistyöprojekti Taidekioski vierailee vuoropäivinä kunnan eri kouluissa ja päiväkodeissa. Taidekioski on uudenlainen keino tuoda luova harrastus mahdollisimman saavutettavasti lasten luo keskellä koulupäivää. Projektin tukijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Taidekioskin pedagogiikan ydin on luovuuskasvatuksessa. Vaikka ollaan koulu- ja päiväkotiympäristössä, toiminta pyrkii erottumaan perinteisestä koulutyöskentelystä. Lopputulos ei ole tärkein, vaan itse prosessi. Taidekasvattaja ei anna valmiita ohjeita ja malleja, vaan ennemmin virikkeitä ja kysymyksiä. Tavoitteena on avoin mieli ja rohkeus katsoa ympäröivää maailmaa uusista näkökulmista taiteen keinoin.

Taidekioski 2020-2021:

Lukuvuonna 2020-2021 alakoulujen ja päiväkotien Taidekioskin taideohjaajana toimii nukketeatteritaiteilija ja säveltäjä Roosa Halme. Roosa tuo työpajansa kouluihin ja päiväkoteihin aurinkoisella Karavan nukketeatterivaunulla. Karavan on TeatteriQo:n ja Karavan-työryhmän ideoima ja toteuttama luomus, jonka Taidekioski sai onnekkaasti talvehtimaan Kemiönsaarelle.

Yläkoululaisille Taidekioski tarjoaa lukuvuonna 2020-2021 elektorinista musiikkia ja animaatiota seuraavien taiteilijoiden johdolla: Laura Naukkarinen, Antti Tolvi, Tuomo Tammenpää ja Anna Mattson.

Taidekioski 2018-2020:

Taidekioskin ensimmäinen taideohjaaja vuosina 2018-2020 oli Lisa Roberts.

Taidekioski 2018-2020 Lisa Robertsin seurassa

Taidekioski instagramissa:

Taidekioski Youtubessa:

Kurkkaa Taidekioskin Youtube tilille. Sieltä löydät lukuisia hauskoja vinkkejä luovaan värkkäämiseen myös kotioloissa.