TAIDEKIOSKI

Syyskuussa 2018 Sagalundin lastenkulttuurikeskus ja Kemiönsaaren kunta käynnistivät uuden yhteistyöprojektin TaideKioskin, joka tuo luovan tekemisen kunnan ala- ja yläkouluihin. Projektin tukijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

TaideKioski vierailee vuoropäivinä kunnan eri kouluissa koulupäivän aikana. TaideKioskin taidekasvattaja järjestää avoimia pop-up työpajoja pitkällä välitunnilla sekä vierailee luokissa. TaideKioskissa tekeminen on vapaaehtoista, hauskaa sekä lasten ja nuorten toiveisiin pohjautuvaa.

TaideKioski on aivan uudenlainen tapa tuoda luovaa toimintaa kouluihin. Toiminnalla haluttiin tavoittaa mahdollisimman kattavasti kaikki kunnan lapset ja nuoret. Myös ne, jotka eivät jostain syystä pääse osallistumaan vapaa-ajalla taidekerhoihin ja -harrastuksiin. Siksi TaideKioski toimii kouluissa koulupäivän aikana. Avoimella pop-up työpaja mallilla tavoitellaan mahdollisimman matalan kynnyksen osallistumista.

TaideKioskin pedagogiikan ydin on luovuuskasvatuksessa. Vaikka ollaan kouluympäristössä, toiminta pyrkii erottumaan perinteisestä koulutyöskentelystä. Lopputulos ei ole tärkein, vaan itse prosessi. Taidekasvattaja ei anna valmiita ohjeita ja malleja, vaan ennemmin virikkeitä ja kysymyksiä. Tavoitteena on avoin mieli ja rohkeus katsoa ympäröivää maailmaa uusista näkökulmista taiteen keinoin.

TaideKioski instagramissa:

TaideKioski Youtubessa:


TaideKioski vie toimintaansa nyt verkkoon, jotta luovat välitunnit piristäisivät oppilaita myös etäkoulussa. Tänne päivitetään TaideKioskin videot, joista löytyy ideoita luovaan värkkäilyyn kotosalla:

Demo (6) Luonnon materiaaleista valmistetut veneet
Demo (5) Spontaaneja veistoksia luonnossa ja kotona
Demo (4) Linnut vs madot
Demo (3) Pöytäteatterin lavaste
Demo (2) Tuubihuivi
”Mitä sulle kuuluu?” kirjehaaste
Demo (1) Tee oma värityskirja