Salon lastenkulttuurin maaliskuun Monimuotoisuushaaste 15.-31.3.

Osallistu haasteeseen noutamalla pieni perhosniitty-siemenpussi Salon pääkirjastosta (Vilhonkatu 2). Pussin kyljestä löytyy ohjeet perhossiemenpommin valmistamiseen. Lumien sulettua heitä pommisi sopivaan paikkaan, jossa mielestäsi tarvitaan kukkia.

Siemenpusseja on jaossa rajattu määrä 15.-31.3 tai niin kauan kuin pusseja riittää.

Luonnon monimuotoisuus on elämän ehto lukemattomien eliölajien ja erilaisten elinympäristöjen muodostamalle verkostolle, josta ihminenkin on riippuvainen. Etelä-Suomen kulttuurimaisemassa niityt ovat monimuotoisuuden keitaita. Monet kasveja pölyttävät hyönteiset, kuten kimalaiset ja muut mesipistiäiset, tarvitsevat runsaasti kukkivia elinympäristöjä pesiensä läheisyyteen. Perinnemaisemamme, monimuotoisesti kukkivat niityt, ovat kuitenkin valitettavasti vähenemään päin. Sagalund haastaa lapset ja lapsiperheet yhdessä auttamaan luontoa ja kylvämään luonnonkukkia! Pelastetaan pörriäiset!

Huom! Luontoon saa ainostaan heittää luonnonkasvien siemeniä. Monimuotoisuushaasteen siemenpussi sisältää perhosniitty siemensekoitusta, luonnonmukaista istutusmultaa ja savea Kemiönsaarelta. Siemensekoitus on Suomen niittysiemen Oyn perhosniittysekoitusta, joka sisältää monivuotisia mesi- ja ravintokasveja tuoreelle aurinkoiselle niitylle.

AhdekaunokkiCentaurea jaceaRödklint
AitohunajakukkaPhacelia tanacetifoliaHonungsört
KeltamaiteLotus corniculatusKäringtand
KetoneilikkaDianthus deltoidesBacknejlika
KeltasauramoAnthemis tinctoriaFärgkulla
MäkimeiramiOriganum vulgareVild mejram
NurmikohokkiSilene vulgarisSmällglim
PietaryrttiTanacetum vulgareRenfana
Puna-ailakkiSilene dioicaSkogslyst
PurtojuuriSuccisa pratensisÄngsvädd
PäivänkakkaraLeucanthemum vulgarePrästkrage
RuiskaunokkiCentaurea cyanusBlåklint
RuusuruohoKnautia arvensisÅkervädd