Seilaava puheenvuoro Itämeren puolesta

“Seilaava puheenvuoro Itämeren puolesta” on Sagalundin museon ja lastenkulttuurikeskuksen järjestämä seilaavien puheenvuorojen sarja kesällä 2021. Purjehduspäiviä on yhteensä kolme. Jokaisena purjehduspäivänä tehdään kaksi purjehdusta, joilla molemmilla kuullaan sama kaksikielinen puheenvuoro jostain Itämeren ajankohtaisesta aiheesta perinnepurjehdusalus Eugenian kannella. Jokaisena purjehduspäivänä järjestetään lisäksi samaan aikaan maissa pop-up työpaja, joka houkuttelee tekoihin yhteisen Itämeremme puolesta.

Hanke toteutetaan Museoviraston tuella. Sagalund voitti tällä hankkeellaan Museoviraston Näytön paikka! -pitchauskilpailun vuonna 2019. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat John Nurmisen Säätiö, Luonto-liiton Itämeriryhmä, Kemiönsaaren Luonto ry, Pro-Kimitoön Skutan ry ja Festival Norpas. Yksi purjehduksista järjestetään osana John Nurmisen Säätiön lanseeraman Itämeripäivän ohjelmaa. Ympäristösisältöihin on saatu myös suunnitteluapua WWF Suomelta.

Sagalund on Vihreän lipun toimija. Vuoden 2021 Vihreän lipun -teemamme on vesi.

Kaikki purjehdukset lähtevät Kemiönsaarelta. Purjehdus on osallistujalle ilmainen. Paikkoja on rajoitetusti ja jokaiselle matkustajalle iästä huolimatta tulee varata paikka. Paikat varataan etukäteen Sagalundin verkkokaupasta tai Festival Norpaksen verkkokaupasta (8.8 purjehdukset). Listaa ystävällisesti varauksen yhteydessä jokaisen ilmoittamasi matkustajan nimi ja ikä kohtaan ”Lisätietoja”.

Suosittelemme aikuisille kasvomaskin käyttöä. Osallistuthan vain mikäli olet aivan terve. Jos sairastut, ilmoita ystävällisesti mahdollisimman pian meille, jotta voimme vapauttaa paikkasi jollekulle muulle: fredrika.henriksson(a)sagalund.fi

Lue TÄÄLTÄ koko ohjelma ja varaa liput.