Taidekioskin hyönteishotellikilpailu

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är hyonteishotellikisa-1024x1024.png

Sagalundin ja Kemiönsaaren kunnan yhteinen Taidekioski haastaa kaikki  Kemiönsaaren koulut ja päiväkodit mukaan hyönteishotellikisaan!

OHJE:

Rakentakaa koko koulun, päiväkodin tai luokan voimin yhdessä suuri ja erityisen hieno hyönteishotelli koulun tai päiväkodin läheisyyteen. Hyönteishotelli on rakennelma, jossa on paljon pieniä kokoja, joissa hyönteiset voivat pesiä. Osallistukaa kisaan lähettämällä kuva hotellista 7.5 mennessä: kristiina.tiainen(a)sagalund.fi

Kuvat hyönteishotelleista julkaistaan Annonsbladetissa 12.5. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 20.5 asti. Voittaja julkistetaan Lastenkulttuurin juhlaviikolla 21.5.

Bzzzzz! Haastamme teidät ihmislapset rakentamaan koulujenne ja päiväkotienne läheisyyteen meille luksushotelleja, joissa voimme yöpyä ja pesiä koko sukumme voimin! Vastapalvelukseksi lupaamme pörrätä kukasta kukkaan ja pölyttää viljelyksiänne ahkerasti! Pyydämme huomioimaan, että me kotimaan mehiläiset ja kimalaiset olemme tottuneet pesimään esimerkiksi puiden tai ruokojen koloissa sekä kasvillisuudessa paljaassa maassa (emme niinkään käpyjen, tikkujen tai ruohonkorsien keskellä niin kuin ulkomaiset lajitoverimme). Toivomme hotelleihin villiä arkkitehtuuria ja runsaasti huoneita!!

p.s. Sanokaa äideille ja isille että muistavat jättää ainakin osan nurmikkoa leikkaamatta tänä kesänä, jotta meille jää polkuja pörrättäväksi! Kiitos! Bzzzzzzzzz!

Taidekioskin taideohjaaja nukketeatteritaiteilija ja säveltäjä Roosa Halme kertoo: 

“Lukuvuoden viimeinen Taidekioski-työpaja vie Kemiönsaaren lapset pörriäisten maailmaan. Viime vuosina on uutisoitu tiuhaan hyönteisten  määrän romahtamisesta. Me ihmiset olemme hävittäneet valtavan määrän  niiden elinympäristöstä. Hyönteiskatoon ovat johtaneet myös  hyönteismyrkkyjen käyttö, vieraslajit ja ilmastonmuutos. Hyönteiset  ovat elintärkeitä kasveille, linnuille, meille ihmisille ja koko  ekosysteemille. Saamme kiittää niitä esimerkiksi, omenista, kukkasista  ja viljelykasviemme pölyttämisestä. Pörriäiset ja muut pölyttäjät  tarvitsevat nyt runsaasti lisää paikkoja yöpyä, pesiä ja talvehtia.  Siksi valitsin pörriäiset Taidekioskin kevään työpajan teemaksi.

Taidetyöpajan lisäksi haastamme Taidekioskiin osallistuneet koulut ja  päiväkodit kisaan rakentamaan hienoja hyönteishotelleja.   Hyönteishotellit voi sijoittaa esimerkiksi koulukasvimaiden viereen  pölyttäjiä houkuttelemaan tai minne vain sopivaan lämpimään  tuulensuojaisaan paikkaan koulun tai päiväkodin lähistöllä. Kisa  toteutetaan yhteistyössä Annonsbladetin kanssa ja lehden lukijat  saavat äänestää voittajan. Eniten ääniä saanut koulu tai päiväkoti saa  palkinnoksi mahtavan pörriäisyllätyspaketin. Todellinen  suosikkihotelli on kuitenkin tietysti se, joka saa eniten asukkaita  kesän aikana! Joten tarkkailkaa rakennelmianne syksyn tullen ja  tutustukaa erilaisiin pörriäisiin.”