Sagalundin webseminaari museoista, kestävyydestä ja elävästä perinnöstä tulevaisuudessa

Voimakkaiden muutosten ja kriisien ajassa myös museoiden ja kulttuuriperintötoimijoiden on tarpeellista miettiä toimintaansa ja tehtäviään yhteiskunnassa. Mitä me viemme eteenpäin tulevaisuuteen ja miksi? Miten toimintamme vastaa nykyajan ja tulevaisuuden haasteisiin? Monella suunnalla elävä kulttuuriperintö – niin biologinen kuin aineeton – on nousemassa pinnalle. Mitä merkitys elävällä kulttuuriperinnöllä voi olla tulevaisuudelle ja miten museot voivat työskennellä sen kanssa? Voiko kulttuuriperintö auttaa vahvistamaan niin kulttuurista kuin biologista monimuotoisuutta ja auttaa luomaan parempia elinolosuhteita tulevaisuudessa?


Sagalundin museosäätiö järjestää tiistaina 8.12.2020 klo 11-14:45 seminaarin ”Museot, kestävyys ja elävä perintö tulevaisuudessa”. Seminaari tarjotaan etänä Teamsin kautta. Osallistumislinkki lähetetään myöhemmin. Esitykset pidetään osittain suomeksi ja osittain ruotsiksi.

Seminaari on osa Svenska kulturfondenin rahoittamaa projektia Gröntänk med Fallamor. Seminaari järjestetään yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan kanssa.


Ilmoittautumiset: info@sagalund.fi

OHJELMA:
Sessio I
11:00 Li Näse, Sagalunds museistiftelse: välkomsthälsning och framtidstankar.
11:15 Katarina Frost, Vallby friluftsmuseum: Levande samlingar på Vallby friluftsmuseum
11:45 Patricia Wiklund, Invenire: Den betade markens magiSession II
13:00 Tomas Björkroth, Axxell Brusaby: Hållbarhet i utnyttjande av naturen i Axxell Brusabys utbildningar
13:30 Tora Wall, Nordiska museet: Immateriellt kulturarv som problem och möjlighet
13:50 Kristiina Tiainen, Sagalundin lastenkulttuuritoiminta tulevaisuustyönä
14:15 Katriina Siivonen, Kulttuurisesti kestävä kulttuuriperintötyö