Museo aukeaa jälleen tiistaina 2.6!

Sagalundin museo on ollut suljettuna Suomen hallituksen linjausten mukaisesti maaliskuun puolivälistä lukien. Kesäkuun alusta alkaen museo ja Café Adèle avautuvat jälleen ja yleisötoiminta käynnistyy vaiheittain.

Huomioi kuitenkin, että kesällä 2020 joudumme rajoittamaan tiettyjen sisätilojen käyttöä ja yleisötoimintaa. Myös aukioloajat ja opastukset ovat tänä kesänä rajatummat.

Museon avaamisessa noudatetaan terveys- ja muiden viranomaisten ohjeita asiakkaiden ja työntekijöiden terveysturvallisuudesta huolehtimiseksi. WC tilojen ja ovenkahvojen puhdistusta tehostetaan. Käsidesipulloja on yleisissä tiloissa. Asiakkaita ohjeistetaan pitämään huolta käsihygieniasta, pitämään turvavälit ja yskimään hihaan.

Sagalundgården ja museoalue avautuvat 2.6. Ensimmäisessä vaiheessa museoalueen rakennuksiin pääsee tutustumaan ainoastaan opastetulla kierroksella. Sisätiloissa olevat lasten leikkiympäristöt pidetään myös suljettuina toistaiseksi. Lapsille on kuitenkin tarjolla omatoimisia ulkoleikkejä kuten keppihevosrata ja majanrakennusta.

Tänä kesänä 2.6-30.8.2020 Sagalundgården ja museoalue ovat auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-16 (maanantait suljettu). Juhannuksena 19.-21.6 olemme kiinni.

Opastukset lähtevät Sagalundgårdenilta klo 11.00, 13.00 ja 15.00. Museoalueen rakennuksiin pääsee tutustumaan vain opastetulla kierroksella.

Café Adèle avaa myös jälleen ovensa maanantaina 1.6 uuden yrittäjän voimin. Lounaskahvila on kesän ajan 1.6-31.8.2020 avoinna joka päivä klo 11-16. Lounasta tarjoillaan joka päivä klo 11-4 (myös take away). Iltapäivisin tarjolla on kahvia, teetä ja herkullisia leivonnaisia.

Suuria yleisötapahtumia ei voida tänä kesänä järjestää, joten osa tälle kesälle suunnitellusta ohjelmasta siirtyy tulevaisuuteen. Mutta 120 juhlavuottaan Sagalund juhlistaa juhlapäivillä kolmen päivän ajan 25.-27.6. Silloin avataan uusi rullatuolillakin saavutettava ”Aistien puutarha” Sagalundgårdenin viereen sekä uusi paimenlapsista kertova lastennäyttely ”August & Alma” Annex rakennukseen. Lisätietoa koko ohjelmasta myöhemmin.

Kesän lasten aikamatkat ja nallekekkerit järjestetään ainoastaan heinäkuussa. Ohjelma pyritään toteuttamaan ulkona. Aikamatkat heinäkuussa keskiviikkoisin klo 11-12.30 (5-vuotiaille ja sitä vanhemmille) ja nallekekkerit heinäkuussa tiistaisin klo 10 (alle 5-vuotiaille vanhempien seurassa).

Sagalund toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi jälleen museoon ja toivoo kärsivällisyyttä sekä joustoa tänä erikoisena kesänä myös yleisöltä.