Museet öppnar igen tisdag den 2.6!

Sagalunds museum har enligt regeringens linjedragning varit stängt sedan mitten av mars. I början av juni öppnar museet och Café Adéle igen, och den publika verksamheten startar stegvis.

Observera att sommaren 2020 kommer vi att behöva begränsa användandet av en del utrymmen samt den publika verksamheten. Öppethållningstiderna och guidningarna är också de begränsade.

Hälso- och övriga myndigheters anvisningar följs för att trygga våra gästers och anställdas säkerhet. Sanitätrutrymmen och dörrhandtag rengörs kontinuerligt. Våra kunder uppmanas sköta sin handhygien, hålla avstånd och hosta i armvecket.

Sagalundgården och museiområdet öppnar tisdag 2.6.  I det första skedet kan man besöka husen på området enbart genom guidade rundturer. Barnens lekmiljöer inomhus hålls stängda tills vidare. För barnen finns möjlighet till lek utomhus med t.ex käpphästar och kojbygge.

I år är Sagalundgården och museiområdet öppet 2.6- 30.8 tisdag-söndag (måndagar stängt). Museet stängt under midsommar 19-21.6.

Guidningarna startar från sagalundgården kl. 11.00, 13.00 och 15.00. Museistugorna kan besökas enbart med guide. 

Café Adéle öppnar igen måndag 1.6 med nya företagare. Cafét är öppet under sommaren varje dag 11.00-16.00. Lunch serveras varje dag mellan 11.00-14.00, även som take-away. På eftermiddagen kaffe, te och bakverk.

Stora publika evenemang kan tyvärr inte ordnas i sommar, så endel av dessa flyttas till nästa år.  Sagalund som firar 120-år i år, firar med 3 jubileumsdagar 25-27.6. Då invigs den nyanlagda, även för rullstolar tillgängliga, ”Sinnenas trädgård” nedanom Sagalundgården. Samtidigt öppnas den nya barnutställningen om ”Vallbarnen August och Alma” i Annexet invid.  Mer info om jubileumsprogrammet senare.

Barnens Tidsresor och Nallekalas ordnas under julimånad. Tidsresorna är onsdagar i juli kl. 11-12.30 för barn 5 år och äldre.  Nallekalasen hålls tisdagar kl. 10.00 och riktar sig för barn 1-5 år. Vi strävar till att det mesta sker utomhus.

Sagalund önskar sina besökare varmt välkomna igen till museet och hoppas på förståelse och flexibilitet i dessa annorlunda tider.