Upplevelsetisdagar sommaren 2021

Sommaren 2021 varje tisdag i juni-juli arrangeras i Sagalund upplevelsetisdagar. Då är den levande bondgården Falla öppen och där händer allt möjligt kl 11-16. Dessutom ordnas specialprogram för barnen: Tidsresor för barn i juni-juli kl. 13 och nallekalas i juli  kl. 10.

Obs! Om nuvarande pandemirestriktioner fortsätter, kan vi ta max 9 deltagare till varje tidsresa och nallekalas. Om du vill säkra din plats, du kan köpa en biljett på förhand i Sagalunds webbutik.

PROGRAM:

kl. 10.00 – 10.45 Nallekalas (endast i juli)

Adèle Weman, som var lärarinna vid Vreta folkskola, älskade fester, sång och berättelser. Tant Adèle skrev också själv skådespel och dikter under signaturen Parus Ater som betyder svartmes. Det berättas att när hon gick ute flög svartmesarna till henne och åt frön ur hennes hand.

Under nallekalasen njuter vi av sagor och fester tillsammans med tant Adèle. Nallekalasen är ett program för 1-4-åriga barn samt deras föräldrar och mor- och farföräldrar. Programmet är tvåspråkigt. Ta en egen nalle med! Programmet är gratis.

kl. 11.00 – 16.00 Den levande bondgården Falla är öppen (juni-juli)

Gårdsfolket är på plats och arbetar med sina vardagssysslor. Stanna en stund och njut av stämningen. Ingår i inträdesbiljetten.

kl. 13.00 – 14.30 Barnens tidsresor (juni-juli)

Under tidsresan förflyttar vi oss bakåt i tiden och lever oss in hur livet var förr genom att göra olika gamla sysslor. Sommaren 2021 får vi tillsammans med Falla-mor lära oss olika knep om hållbar utveckling och leva oss in tiden då de förflyttade från Karelen kom. Programmet är tvåspråkigt och riktar sig till barn över 5 år. Biljetter 5 euro / barn.


Under upplevelsetisdagarna ordnas inga guidade turer i museet. Med inträdebiljetten kan man självständigt bekanta sig med museiområdet.

De guidade rundturerna ons-sö ingår i inträdesbiljetten. Start från hvudbyggnaden kl. 11, kl. 13 och kl. 15. Måndagar är museet stängt.