Slutwebbinar för projektet Framtidsworkshops för barn på museer

Välkommen till slutwebbinar för projektet Framtidsworkshops för barn på museer! 

Torsdag den 24.8 kl 13.00-15.00 

I Sagalunds museums och barnkulturcenters projekt 2022-2023 utvecklades metoder till framtidsverkstäder för museer, där barn kan uttrycka sina tankar om framtiden, med baskunskap om det förflutna. Projektet finansierades av Undervisnings- och kulturministeriet. 

I projektet arrangerades fyra pilotverkstäder, där olika barngrupper först studerade det förflutna under ledning av en museipedagog, sedan fick de fantisera och levandegöra sina egna tankar om framtiden tillsammans med en konstfostrare. Projektet inspirerades av framtidsverkstadsmetoden som skapats inom Dynamo-projektet och vars grundidé har anpassats till barnen i detta projekt. 

I detta avslutningswebinarium presenteras projektet och dess resultat. Samtidigt publiceras även projektets methodhandbok “Godisgröt och gående hus – Förslag till verksamhet för barnens framtidsverkstäder i museerna”. 

Sagalund vill uppmuntra museer att nyfiket prova på att arbeta med framtidsverkstäder som passar för det egna museet. Vi hoppas att vår handbok skall ge inspirerande idéer, och ge en plattform för olika aktörer inom kulturarvsfostran att våga värma upp sina ‘framtidsvisionsmuskler’ tillsammans med barnen! Varmt välkommen med till webinarium! 

Microsoft Teams -kokous 

Liity tietokoneella, mobiilisovelluksella tai kokoustilan laitteella 

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

Kokoustunnus: 339 690 417 459 
Tunnuskoodi: hiGNUM 

Download Teams | Join on the web 

Lisätietoja | Kokousasetukset